De dejlige sommeraftener bliver længere og længere, og det giver naturligvis anledning til at øge tiden på terrassen. Her er der naturligvis både tale om dagtimerne i solen med en god bog og grill aftener med venner, men har du tænkt på at gøre det til en hyggelig aktivitet, der involverer hele familien eller en samling af dine bedste venner?

Den klassiske picnic

En picnic forstås som en udflugt, fx til en dejlig park eller måske en botanisk have, hvor i kan nyde den dejlige udsigt, det skønne vejr og den medbragte picnic kurv. Herefter er der forskellige måder at afholde resten af udflugten. Nogle medtager en fodbold eller volleyball, et kongespil, petanque eller andet udendørs aktiviteter som familien kan samles om efter maden og er der nogle i familien, der ikke ønsker at være med til dette, vælger de ofte at medtage en bog, lytte til podcast, snakke med hinanden eller blot nyde det gode vejr og udsigten af resten af flokken, der hygger sig med de medbragte spil. Der findes naturligvis ingen regler for, hvordan en picnic skal afholdes og det er helt op til dig at arrangere den perfekte udflugt for dig og dine gæster. Det vigtigste er at alle hygger sig og nyder picnicen.

Kreér den perfekte picnickurv

Hvad der kommer i kurven eller køleboksen er op til den enkelte, Det kan være alt fra dåse sodavand og gode hjemmesmurte rugbrødsmadder til en fin platte med tapas og vin dertil. Her kan du vælge at gøre lidt ekstra ud af din picnic og kreere flere yndlingsretter til de gæster, der skal være med til picnicen. Er dine venner glade for helstegt kylling? Krydder den med lækre krydderier og sæt den på et rotisseri på grillen og glæd dig til en lækker saftig kylling med smagen af sommer. Server den med en frisk pastasalat, lidt friskskårne, grønsager og tzatziki. Er dine gæster fortalere for en god kartoffelsalat? Biks den om formiddagen, lad den trække i smagen så den er perfekt til dine gæster ankommer, og server frikadeller hertil. Er du i tidspres kan du med fordel servere frikadellerne kolde, hvilket giver dig mulighed for at lave dem dagen forinden eller måske flere dage forinden og fryse dem ned til picnic dagen. Husk at medbringe rigeligt med drikkevarer til de varme dage og vær også her opmærksom på dine gæsters ønsker. Det spreder altid en fantastisk stemning, når gæster kan mærke at værten har tænkt på selskabet og gjort sig umage.

Detaljer du ikke må glemme

Selvom en picnic i sig selv er et hyggeligt arrangement, kan du gøre du øge dette ved lidt hjælp af tilbehør og lidt ekstra lækkerier. Først skal du tænke på siddepladser til jeres picnic. Er der borde og siddepladser, der hvor i skal hen eller skal i sidde på græsset og kan i være sikre på der er siddepladser ved borde og bænke når i ankommer? Hvis det er et offentlig sted, kan i ikke være sikre på der er plads ved disse og det kan derfor være en god ide at medbringe et picnictæppe for en sikkerheds skyld. Her skal du være opmærksom på at medbringe et picnictæppe med vandafvisende underlag, selv græs der ikke syner vådt kan blive fugtigt at sidde på. Du kan med fordel medbringe puder som ekstra underlag eller til brug som hovedstøtte for de deltagere, der ikke ønsker at være med i aktiviteter efter maden. Husk og ekstra tæpper, hvis skyerne skulle overtage himlen. Små lanterner skaber en hyggelig stemning ud på den sene aften og her kan du også bruge myggelys, de er både praktiske og hyggelige.