Som jurastuderende i Aarhus eller København er du i stor konkurrence med andre jurastuderende om de forholdsvis få jobs, der er tilgængelige.

Det nytter derfor ikke meget alene at søge de opslåede jobs, for dem er der ikke særligt mange af – og du vil være en af hundrede, der søger det enkelte job. Dine chancer for rent faktisk at få jobbet er meget små.

En bedre løsning er at gøre dig selv interessant for en potentiel arbejdsgiver og kontakte denne uopfordret.

At kontakte uopfordret viser først og fremmest noget initiativ, som du ikke viser ved at søge en opslået som alle andre. Men at søge uopfordret i sig selv er ikke nok.

Lav et online portfolio

I stedet for at sende en enkelt side med tekster om dig selv kan du med fordel lave en online portfolio, hvor en potentiel arbejdsgiver kan læse mere om dig.

Der er en stor risiko (eller chance, afhængigt af hvordan du ser på det) for at en potentiel arbejdsgiver søger efter dig online. Du bør derfor have en side klar her til arbejdsgiveren, så du ikke rammes af et uheldigt billede fra Facebook som det første.

På det online portfolio kan du skrive nogle ”artikler” inden for det retsområde, du ønsker at arbejde. Vil du gerne arbejde med familie- og arveret, kan du skrive tekster om dette emne og sende en ansøgning til en skilsmisseadvokat.

Du har vist, at du ikke bare skyder med ’spredehagl’ og samtidigt demonstreret viden inden for det retsområde, du ønsker at arbejde inden for. Det kan en arbejdssøgende, der bare søger alle opslåede stillinger ikke.

Størst chance i København

Er du endnu ikke startet på jurastudiet og ønsker du at vælge studieby afhængig af hvor dine chancer er størst skal du gå efter København.

Her er der flest advokatfirmaer og også flest jurastuderende. Men København har, i modsætning til de andre byer, også de fleste ministerier, der hvert år opsuger en hel del jurastuderende. Se alle advokatfirmaer på Advokatprofilen.dk.

Derfor er der flere jobs at hente i København og du øger dine chancer for at finde den rette stilling ganske markant ved at starte på studiet i København. På Københavns Universitet er der i øvrigt også de bedste chancer for at få et udlandsophold, da Københavns Universitet har flest aftaler af alle danske universiteter (Aarhus Universitet har blot ét oversøisk ophold i Texas, USA).

Find billige smykker her

Leder du også efter en Samsøe Samsøe kjole?