Mercedes

Folk elsker at tale om alt imellem himmel og jord, og det er desværre ikke rigtigt et krav for mange af disse mennesker, at have forstand på det de taler om. Det er specielt noget man kan se, når det kommer til biler. Eftersom stort set alle danskere enten har en bil, drømmer om at få en bil, eller på et tidspunkt i deres liv i hvert fald har kørt i en, har rigtigt mange af dem også indtryk af, at de kan tillade sig at proklamere alle mulige og umulige ting om biler generelt. Det er uheldigt, fordi den slags snak kan lyde så selvsikkert, at folk der leder efter information om biler let kan komme til at tro på det, deres venner og bekendte siger, uden at tjekke op på tingene fra en troværdig kilde. Vi tror trods alt, at vores venner og bekendte er til at stole på. Men problemet er, at de ikke ”lyver” som sådan: de tror virkeligt på det de siger. Problemet er, at de ikke ved nok om emnet til, at de burde lyde så selvsikre som de er. Det kræver en vis mængde viden, at finde ud af, hvor lidt man egentligt ved.

Intet sted ser vi mere misinformation, end når det kommer til modeller fra Mercedes. Det handler i høj grad om, at Mercedes er et luksusmærke, som rigtigt mange går og drømmer om at kunne køre i. Der er dog langt flere der har drømmen, end dem som rent faktisk går ud og opfylder den. Det betyder at folk tænker rigtigt meget over Mercedes biler, men ikke nødvendigvis selv stifter praktisk bekendtskab med dem. Det fører til tankespind, der meget hurtigt kan komme til at ligge langt fra sandheden. Folk er dog bange for at virke som om, de ikke er 100% sikre på noget omkring Mercedes, fordi de tror der er status i at vide ting om et dyrt bilmærke. Det fører til at ignorante mennesker bekræfter hinanden i deres påstande, og det hele spinner ud af kontrol.

Hvis du gerne vil danne dig et ordentligt indtryk af de forskellige biler fra Mercedes, er den sikreste vej derfor at tage ned til en Mercedes forhandler. Her er folk nemlig uddannede i de forskellige fakta omkring Mercedes, og det er deres job at levere fakta frem for tankespind. Hvis du stiller et spørgsmål til en person, der er ansat hos en forhandler, og vedkommende ikke lige kender svaret, så ved de hvem de skal spørge. Samtidig kunne de aldrig finde på, bare at finde på et svar, der måske og måske ikke er helt korrekt. Så hvis din ven prøver at tale dig fra, at købe en bil fra Mercedes C Klasse, fordi ”C jo slet ikke er så godt som B eller A!”, så tag lige hans alfabet-baserede ”ekspertise” med et gran salt, og spørg en forhandler der ved hvad han laver i stedet for.