Arbejder

Der er mange, der klager over deres arbejde og siger, at de ville ønske, de bare kunne gå på pension nu. Det sidste er måske noget, man typisk hører fra dem over 50, men der er bestemt mange yngre personer i den danske befolkning, der ikke ville have noget imod at gå tidligt på pension. Det er måske en af grundene til, at så mange mistænker folk for at snyde sig til førtidspension, dagpenge eller kontanthjælp, hvilket har ført til at mange af dem, der virkelig har brug for de her ydelser, ikke kan få dem uden at gå igennem mange års kamp med kommunen. Det behøver dog ikke være svært at kunne forsørge sig selv, uanset om det er en passiv indtægt eller en reduktion af ens leveomkostninger, der ligger til grund. Det er typisk en blanding af de to, men vi fokuserer her på, hvordan du får en passiv indtægt.

For at få en passiv indtægt skal du enten gå på pension eller investere. Siden du læser den her artikel er pension nok ikke en mulighed. Du har to ressourcer, du kan investere: tid og penge. Med en forholdsvis sikker investering svarende til 30 års leveomkostninger kan du leve resten af dit liv på den resulterende afkast. For at det kan lade sig gøre, bliver du dog nok nødt til at sænke dine leveomkostninger. Hvis du lever for 2500 kr. pr. måned skal du trods alt spare halvt så meget op som med leveomkostninger på 5000 kr. pr. måned. Begge dele lyder måske utroligt lave for dig, men de er bestemt mulige – og man kan komme betydelig længere ned, hvis man virkelig vil.

Hvis du hellere vil investere din tid, så er det bestemt også muligt. Du kan for eksempel give dig i kast med personlige projekter inden for webudvikling og digital markedsføring. YouTube er en anden mulighed, og der er selvfølgelig flere andre, men hvor sikre de er i længden er et andet spørgsmål. Hvis du laver nogle blogs og sætter reklamer eller affiliate links på dem, så kan det efterfølgende passe sig selv og dermed give dig en passiv indtægt. Det kræver dog at du får trafik til siden og konverterer dem til klik eller køb. For at lære mere om markedsføring bør du læse en marketing automation guide, da du uden automatisering både bruger mere af din egen tid og sandsynligvis ender med en lavere passiv indtægt. Der er mange ting, du bliver nødt til at lære for at tjene penge nok på den her måde, men du kan lære det hele hen ad vejen. Hvis du starter med for eksempel at lære, hvordan man bruger WordPress og Google AdSense, så kan du starte dine egne blogs og lige så stille bygge på din viden.