Snack

Der er ikke mange moderne jobs der ikke af og til kræver, at man af og til bliver på arbejdet lidt længere, end den normale arbejdstid. Væk er de dage hvor størstedelen af befolkningen arbejdede på fabrikker eller landbrug, og man bare kunne koble helt af når klokken ringede til fyraften. I dag er det vores hjerner og netværk der skaber værdien, og det betyder at man aldrig helt har fri. Hvor mange af os kender ikke følelsen af, pludseligt at få et gennembrud til en problemstilling til arbejdet, mens vi sidder derhjemme og skulle forestille at have fri? Og er der reelt nogen der fuldstændigt slukker telefonen og ikke kommer til at tjekke deres arbejdsemail mens de er derhjemme?

Så vi arbejder flere timer end nogensinde før, og er konstant koblet op. Samtidig sker det oftere og oftere, at der er visse typer af opgaver, som har en stram deadline. Da det ikke altid er muligt at nå en deadline med de normale 8 daglige arbejdstimer, så spidser det ofte til op imod slutningen, og folk må blive på arbejdet ud over den normale arbejdstid. Da vores jobs også er blevet mere spændende i dag (hvor spændende er det lige, at stå og gentage den samme bevægelse hele dagen foran et samlebånd?), så er det heldigvis noget de fleste af os kan leve med. Vi identificerer os i højere grad med vores arbejde, og nyder også de udfordringer det byder på. Nogle gange kan det dog alligevel blive lidt for meget, og det begynder at gå os på.

Det er så her, at en god chef har forståelse for, hvordan man vinder sine medarbejdere tilbage. Her er min oplevelse, at intet forbedrer arbejdsmoralen bedre end snacks gør. Når jeg sidder på den 12. time i træk og laver fakturahåndtering, så er mine øjenlåg tunge, og jeg har mest af alt lyst til bare at kaste alle papirerne på gulvet og gå hjem. Men hvis chefen så lige kigger ind med noget pizza eller nogle chips med dild-smag, så er det som om energien vender tilbage, og jeg suser igennem de resterende faktura.

En del af det er selvfølgeligt glæden over maden eller snacken i sig selv. Men jeg tror det vigtigste aspekt er, at din chef viser en forståelse for din situation. Det bliver anerkendt at han eller hun beder dig om mere, end de har ”krav” på, og de går derfor ud og belønner den ekstra indsats. Det er altid rart når ens hårde arbejde bliver anerkendt, og endnu bedre når den så også bliver belønnet. Det giver samtidig god mening at belønne folk med en snack med et pænt kalorie-indhold, når nu man er ved at være fuldstændigt tappet for energi.