Havearbejde

En lille have eller en lille terrasse behøves ikke holde dig fra at gøre det pænt og nydeligt, samtidig med, at det bliver brugbart. Du får her fire råd til, hvordan du kan gøre din lille have eller terrasse hyggeligt og brugbar på samme tid.

 

Lav en oase med blomster og bede

En lille have behøves ikke være kedelig. En gode måde til at skabe god plads, er ved at bruge bede og krukker, som du kan flytte rundt og plante blomster og andre afgrøder i, som kan pynte og som samtidig er nemme at holde. Hvis du gerne vil i gang med en urtehave eller køkkenhave, kan du bruge et minidrivhus, som kan stå op af en væg, så den ikke fylder i bredden. Et minidrivhus kan også være starten på, at få godt gang i dine andre blomster og planter.

 

Vær kreativ med dine møbler

Havemøbler er næsten et must, hvis du har en have eller en terrasse, så du kan sidde udenfor og nyde solen. Desværre kan havemøbler godt være store og fylde meget, derfor kan du prøve og tænke kreativt og finde eller lave nogle møbler, som kan bruges til flere ting, eller som kan pakkes væk, når du ikke skal bruge dem. Det kunne for eksempel være en bænk, som kan foldes sammen, eller et bord, der kan klappes sammen eller gøres større og mindre. En bænk lavet af paller, fylder ikke nær så meget, som to store stole, og kan tit være mere praktisk, så du kan invitere flere venner over til en aften på terrassen.

 

Få alt i ministørrelse

Du behøves ikke gå på kompromis med hvad du gerne vil have, du skal blot købe alt i ministørrelse. Foruden et minidrivhus, kan du få en grill i ministørrelse og små krukker, så du kan pynte terrassen med blomster og planter. Har du en god idé til hvad du mangler, kan du også selv gå i det kreative hjørne og måske selv lave et møbel, som passer perfekt til dit område.

 

Gør det hyggeligt

Størrelsen skal ikke være en begrænsning på, at gøre det hyggeligt at sidde udenfor en sommeraften med vennerne. Du kan sætte lanterne op, eller lyskæder, som kan give en flot lyshimmel, der kan lyse op, og gøre aftenerne længere. Fordelen ved at have en lille have eller terrasse er, at der ikke skal meget tid for at varme stedet op, du kan derfor bruge en enkelt varmelampe, så du kan varme stedet op for dine venner og familier, så i kan blive siddende og snakke til sent ud på aftenen uden at fryse. Før en ledning ud og sæt en lille højtaler op, og du har en perfekt sommeraften.