Rejse

Rygsækrejser er altid et hit, uanset om det er i de norske fjelde eller i Sydamerikas regnskove. H.C. Andersen sagde: ”At rejse er at leve”. Men skal det være behageligt at leve, mens man rejser, skal ens udstyr være i orden.

Her kommer fem tips til, hvordan du kan forbedre din rygsækrejse, hvor end du befinder dig i verden.

 

  1. Letvægtssovepose

Vægt, vægt og atter vægt! Når du skal pakke din rygsæk, er vægten et vigtigt parameter for en behagelig rejse. Går du en kilometer med et kilo vægt, svarer det til at flytte et ton en meter. Så kan du få dit udstyr i en letvægtsudgave så vælg det i stedet!

Start med at opgradere din sovepose til en letvægtssovepose. Denne type sovepose vejer aldrig mere end 500 gram, hvor normale soveposer typisk vejer 1-3 kilo.

 

  1. Microfiber håndklæde

Springer du spontant i en sø, en flod eller i havet, og skal du hurtigt på farten derefter? Så er det træls at slæbe rundt på et tungt og vådt håndklæde, som før eller siden kommer til at lugte.

Anskaf dig et microfiber håndklæde. Materialet gør, at denne type håndklæde kan tørre op til ti gange hurtigere end dit Ikea håndklæde. De vejer ingenting, er bløde og er som skabt til rygsækrejser.

 

  1. Regnponcho

Når skyerne åbner op, og regnen siler ned, er det rart med en regnjakke. Men dækker regnjakken din rygsæk? Svaret er nej.

Anskaf dig en regnponcho som dækker hele din krop og din rygsæk. Moderne regnponchos kan faktisk fås i fede designs og med flere funktioner end det velkendte festivalregnslag. Eksempelvis kan du få dem med justerbar talje og ærmer, så du kan se smart ud, selv når rygsækken er placeret på dit vandrehjem.

 

  1. Pandelygte

Pandelygter og cykelhjelme har to ting til fælles – du ser ikke skide fræk ud med dem på, men deres funktioner er uundværlige. Når solen går ned, og mørket trænger på, får du brug for en lygte, som kan vise dig vej. Invester i en pandelygte, så du har hænderne fri, når du eksempelvis skal holde et kort eller læse en bog i nattens mørke.

 

 

  1. Multifunktionelle bukser

Begrebet ”multifunktionel” er altid passende i sammenhæng med rygsækrejser. Et godt eksempel er multifunktionelle bukser, som kan fungere som langbukser, knickers og shorts. Du kan jo prøve og veje et par bukser, et par knickers og et par shorts og sammenligne vægten med et par multifunktionelle bukser. Husk lige på reglen om at et kilo svarer til at flytte et ton en meter, hvis du går en kilometer. Det kan altså godt betale sig at investere i udstyr, som kan udfylde flere funktioner for dig på din vandretur. Dette kunne eksempelvis også være et multi-tool, som indeholder forskellige værktøjer, du kan få brug for undervejs.

Det var de fem tips til at forbedre din rygsækrejse. Derfor skal du nu blot finde den perfekte rejsedestination. God rejse!