Det er skønt at være husejer. Man er herre i eget hus, som man siger. Men der følger også forpligtelse med, for man er selv viceværten, der skal sørge for, at huset bliver vedligeholdt og repareret, når det er nødvendigt. Det er dog som regel ikke noget problem. Det meste kan man klare selv, hvis man sætter sig lidt ind i sagerne. Og man får et godt indblik i husets tilstand, når man selv er den, der klarer vedligeholdet og reparationerne på huset.

Alle huse hviler på en sokkel. Mange vælger at male soklen med sokkelmaling, så den rå beton får lidt farve. Det er ikke ligegyldigt, hvilken sokkelmaling man bruger. I visse byggemarkeder kan man få meget billig sokkelmaling, men det kan sjældent betale sig at spare penge her. For køber man en sokkelmaling af høj kvalitet, så holder den også længere og bevarer glansen i farven, til glæde for både beboere og forbipasserende. Hos farvehandleren finder man altid den bedste maling.

Gå grundigt til værks

Før man går i gang med at male husets sokkel, skal man rydde omkring den og sørge for at rense den godt igennem. Først med kost og masser af vand, så man får skidtet og eventuelle afskalninger væk. Så med algerens og muligvis også med grunder, så soklen bliver helt klar til maling. Herefter maler man den, med pensel eller rulle, alt efter hvad der passer bedst. Her er det naturligvis vigtigt, at man sørger for at komme i bund og ind i alle fuger.

Køb altid sokkelmaling hos farvehandleren

Hvis du går ind hos decofarver.dk, så har du din farvehandler på nettet. Her er personale med forstand på farver og maling, alt efter hvilket underlag man skal male på. Hos farvehandleren kan man få rådgivning og svar på eventuelle spørgsmål, så man er godt rustet til den forestående opgave. Det giver god mening at gå til eksperten, når man skal købe materialer til vedligeholdelse af huset. Heller spørge kyndigt fagpersonale til råds, end en uengageret butiksassistent, der “bare” er på arbejde i byggemarkedet.