Bryllup

Danmark har altid være et land der har været stolte af sine traditioner, og det er vi danskere til en vis grad stadigvæk. Vi ønsker ikke at ændre på alt for meget, og det er nok kun godt, når nu vi har det så godt som vi engang har det. Men samtidig kan vi ikke fordrage at stå helt stille. Det tror jeg nu også er meget godt, da det ikke plejer at være særligt holdbart, ikke at ville følge med tiden. Så Danmark er i dag en sjov mellemting imellem de stærke og trofaste traditioner, og de moderne spins vi sætter på tingene.

Intet sted ser vi dette mere tydeligt end med bryllupper. Langt de fleste bryllupper starter stadig i en kirke, hvilket har været tradition så længe nogen kan huske. Der vil specielt være mange af de ældre familiemedlemmer der ikke ville syntes det var et ”rigtigt” bryllup hvis man ikke kom i kirke og blev viet af præsten. Selvfølgeligt er der nogen der skipper dette skridt, og i stedet tager på Rådhuset. Men igen: der vil altid være udstikkere, og måske vil vi se flere af dem fremover. Men lige nu er kirkebryllupper stadig utroligt populære i Danmark.

Det er dog overraskende forskelligt hvordan folk vælger at arrangere resten af dagen. Her er det nemlig blevet mere og mere moderne at være lidt kreative og lege lidt med formatet for et bryllup. Igen er vi ikke klar til at give helt slip på det traditionelle, og mange af de særlige bryllupsritualer har det med at hænge ved. Uanset om festen holdes langt ude i skoven, på en båd eller i et forsamlingshus, så kan man næsten være sikker på, at brudgommen får klippet strømperne og bruden får kys på kinden hver gang manden forsvinder.

Men hvad bliver mon den næste store trend når det kommer til bryllupper? Jeg har selv et bud. Jeg tror efterskoler bliver det nye sted at holde sit bryllup. Selvfølgeligt ikke for alle! Men for de folk, der selv har gået på efterskole eller højskole, tror jeg helt sikkert at de vil begynde at søge dertil, for at fejre deres nye status som mand og kone. Det vil nok primært være dem, der har fundet sammen på efterskolen eller højskolen, og som så ender med at blive gift.

Jeg gik selv på efterskole i Vandel og elskede hvert et sekund af det. At være på efterskole er virkeligt som at træde ind i en anden verden. De venskaber man laver der er helt unikke, og stærkere end noget som helst andet. Hvis man finder sammen på en efterskole, og formår at nå det punkt hvor man gerne vil blive sammen resten af livet, så giver det da kun mening at tage tilbage til dette magiske sted og gøre det officielt.