Decor

Det er en stor ting at flytte hjemmefra, og det er en milepæl for både for den unge, men i den grad også for forældrene, som skal lade deres unge flyve fra reden. Først og fremmest skal man naturligvis have fundet et sted at bo, og lige netop det kan være nemmere sagt end gjort. I de større byer, især studiebyer, er der kamp om boligerne, så det kan være svært nok i sig selv at få anskaffet sig en lejlighed. Men når først det er på plads, skal man næsten starte helt fra bunden, og de fleste skal derfor ud og købe en masse ind for at skabe et nyt og hyggeligt hjem.

Se muligheder

Det er en god idé, inden du tager afsted på den helt store shoppingtur at sørge for at have alle mål på din nye bolig. Har du ikke det og gætter du dig frem ved hjælp af øjemål, kan du risikere fejlkøb og at skulle flere gange frem og tilbage mellem dit hjem og butikken. For at undgå dette er det vigtigt at have en plan for, hvordan du har tænkt at indrette dig, så sæt dig ned og tænk igennem, hvordan du vil have det. Skal du blot bo på et værelse, er det godt at tænk over, hvordan du indrette praktisk, men hyggeligt, og skal du bo i en hel lejlighed for dig selv, skal du gøre op med dig selv, hvilke rum du vil bruge til hvilke formål.

Det er dyrt at flytte hjemmefra, så derfor e det vigtigt at lave en liste over alle de ting, du får brug for. Dette kan være en seng, skrivebord, lamper (både gulvlamper, væglamper og bordlamper), tæpper, køkkengrej, sofabord, sofa, skraldespand, planter, vaser, nipsting, garderobeskat.. listen er uendelig! Derfor kan du med fordel på din liste med ting, du skal købe, sætte stjerner ud for, der angiver prioritet. På den måde kan du vente med at købe nogle af tingene, hvis det blev dyrere, end du havde regnet med, og pengene ikke rækker denne måned.

Udover de mest basale ting, som altid er nødvendige, når du flytter ind i en ny bolig og skal skabe et hjem, er der også en række mindre ting og detaljer, som man ofte glemmer i første omgang. Hvis vi starter ved hoveddøren, er der ikke noget, som signalerer et rigtig hjem og en base som en fin dørmåtte, dørskilt og ringeklokke. De fås alle i mange forskellige typer og i meget varierende prisklasser, så det er bare med at gå på jagt efter den, du synes bedst om.
Derudover er det vigtigt at tilføje en grad af personlighed fra start, så du med det samme føler dig hjemme i de nye omgivelser. Det gøres bedst ved at placere nogle søde, sjove og mindeværdige fotografier i ramme rundt omkring, så du konstant er omringet af personer og minder, du holder af.

En anden mulighed for at indvie din nye bolig og for alvor gøre den hyggelig og personlig er de flotte og moderne byplakater. Byplakater har et stilfuldt og klassisk design, som vil passe ind i enhver bolig og indretning, og så kan du vælge imellem en masse farver og størrelser, så den kommer til at se ud, lige som du vil have det.