Vinflasker

Det med at samle på alle mulige ting og sager er noget, der er blevet praktiseret i rigtig mange år. Det er svært at sige, om det overhovedet i menneskets historie, den slags startede, eller om vi skal længere tilbage. Der er jo tilsyneladende flere forskellige dyr, der samler på genstande, der ikke har nogen praktisk værdi for dem. Uanset hvordan vi mennesker begyndte at samle, så er det noget, der er stadig flere, som går op i. I stedet for at fokusere på nogle enkelte samlegenstande er der dog en tendens til, at folk begynder at samle på mange nye ting, der aldrig før er blevet betragtet som samleobjekter. Det er dog mere interessant at snakke om de traditionelle ting, folk gennem tiden har samlet på, så det er dem, vi vil snakke om i dag. Her fortæller vi dig om tre traditionelle samleobjekter og hvordan, du kommer i gang med at samle på dem.

Et af de helt åbenlyse samleobjekter er frimærker. Det ville slet ikke undre os, hvis du har en frimærkesamler eller to i din familie. Mange af os har arvet samlinger af frimærker, som vi ikke ved, hvad vi skal gøre med. Der er ikke umiddelbart de store krav til vedligeholdelse af frimærker, men hvis du har nogen, der er rigtig meget værd, så er det da bestemt noget, du bør undersøge nærmere. For at komme i gang med at samle på frimærker skal du blot bruge et sted at opbevare dem og så selvfølgelig selve frimærkerne. Hvis de er klistret på noget og stemplet, så kan du eventuelt fjerne dem, men hvordan man helt præcis gør det er noget, folk har lidt svært ved at blive enige om.

Et lidt ældre samleobjekt, som også er meget populært, er mønter. Igen kender du nok nogle, der har en samling, selv hvis du ikke lige nu er klar over, at der er en samler i din omgangskreds. For nogle er det bare en ting, der ligger på loftet – igen kan det være fordi, de bare har arvet samlingen og ikke er klar over, hvad de skal gøre af sådan en bunke ragelse. Igen kan du komme i gang bare ved at smide dem i en æske eller lignende.

Lad os slutte af med noget langt mere smagfuld: Vin. Portvin, hvidvin, rødvin og alle de andre er noget, man kan samle på. Du kan en enkelt slags, du vil samle på, eller du kan samle hvad end, du kan finde. Nogle samler kun på årgangsvin, men så bliver det altså hurtigt dyrt. For at komme i gang med din vinsamling skal du blot bruge en vinreol, men hvis du ender med at have virkelig mange vine, bliver du måske nødt til at flytte til et nyt hus, hvor der er en vinkælder.